

CHAMPIONSHIP OF VIRGINIA

SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Friday, May 12

8:00 am **Track Inspection** 8:30 am - 8:50 am PRE Trackdays Airfence Saves Lives Exhibition Practice 1 (20) Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 2 (40 min) 9:00 am - 9:40 am Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 1 (40 min) 9:50 am - 10:30 am 10:40 am - 11:10 am KTM RC Cup Practice 1 (30 min) 11:20 am - 12:20 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 QP1 (60 min) 12:30 pm - 1:00 pm PRE Trackdays Airfence Saves Lives Exhibition Practice 2 (30 min) Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 2 (40 min) 1:40 pm - 2:20 pm 2:30 pm - 3:10 pm Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 1 (40 min) 3:20 pm - 4:20 pm Motul Superbike Class/Superstock 1000 QP2 (60 min) 4:30 pm - 5:00 pm KTM RC Cup Qualifying 1 (30 min)

Saturday, May 13

8:00 am Track Inspection Supersport/Superstock 600 Qualifying – Group 2 (40 min) 8:30 am - 9:10 am 9:20 am - 10:00 am Supersport/Superstock 600 Qualifying - Group 1 (40 min) 10:10 am - 10:40 am Motul Superbike Class/ Bazzaz Superstock 1000 P3 (30 min) 10:50 am - 11:20 am KTM RC Cup Qualifying 2 (30 min) 11:30 am - 11:45 am Superpole (15 min) 12:15 pm Superstock 600 Last Chance Qualifier (10 laps) 12:45 pm - 1:45 pm Paddock Autograph Signing Presented by Dunlop 12:45 pm - 1:15 pm PRE Trackdays Airfence Saves Lives Exhibition Practice 3 (30 min) 2:25 pm Supersport/Superstock 600 Race 1 (20 laps) 3:30 pm Motul Superbike Class/ Bazzaz Superstock 1000 Race 1 (23 laps) 4:35 pm KTM RC Cup Race 1 (12 laps)

Sunday, May 14

Track Inspection 8:00 am 8:30 am - 8:45 am PRE Trackdays Airfence Saves Lives Exhibition Warm Up (15 min) 9:00 am - 9:15 am KTM RC Cup Warm Up (15 min) 9:25 am - 9:40 am Supersport/Superstock 600 Warm Up Group 2 (15 min) Supersport/Superstock 600 Warm Up Group 1 (15 min) 9:50 am - 10:05 am 10:15 am - 10:30 am Motul Superbike Class/ Bazzaz Superstock 1000 Warm Up (15 min) Superstock 600 Last Chance Qualifier (10 laps) 10:45 am 11:20 am KTM RC Cup Race 2 (12 laps) 12:10 pm **PRE Trackdays Airfence Saves Lives Exhibition**

12:40 pm - 1:40 pm Hot Pit Walk Presented by Dunlop

2:25 pm Supersport/Superstock 600 Race 2 (20 laps)

3:30 pm Motul Superbike Class/ Bazzaz Superstock 1000 Race 2 (23 laps)

Move-In

Thursday, May 11 10:00 am

Registration

Thursday, May 11 10:00 am - 1:00 pm (pre-order pick up only) 1:00 pm - 5:00 pm

> Friday, May 12 7:00 am - 5:00 pm

> Saturday, May 13 7:00 am - 5:00 pm

Sunday, May 14 7:00 am - 12:00 pm

Technical Inspection

Thursday, May 11 Superbike/Premier 1:00 pm Superstock 1000 2:00 pm Supersport 3:00 pm Superstock 600 4:00 pm KTM RC Cup 5:00 pm

Friday, May 12 7:00 am - 8:00 am *No inspections after 8:00 am*

Meetings

Mandatory Entrant Meeting & New Riders Meeting Thursday, May 11 5:00 pm Location: Classroom **Under Garages**







CHAMPIONSHIP OF VIRGINIA

SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS



Event and Circuit Information:

MotoAmerica Series presents the Championship of Virginia, May 12-14 at Virginia International Raceway

featuring the Motul Superbike Class, Superstock 1000, Supersport, Superstock 600, and KTM RC Cup competitors.

Rules and Regulations:

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and

AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



Officials:

Race Director: Stuart Higgs

FIMNA Safety Officer: Dan Argano Rider Representative: Thomas Stevens



Shipment pick up location: TMI Racing Products-

Paddock Cost: None

Address: Event Name/Team or Company

On-site Recipient Name/Phone Virginia International Raceway

1245 Pine Tree Road Alton, VA 24520



Registration Location: Trailer at the corner of

Raceplex Rd and Ryan's Way
Registration Deadline: April 19
Credential Request Deadline: April 26

Entries and rider licenses will not be processed at the track. All riders must have a valid 2017 AMA license.



Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ

Squelch, Receive only)

Racing Radios: Tony 404-361-4840

Teams must have one crew member monitor this "listen only" channel during all on track events.



Sunoco APEX Fuel: Paddock Fuel Station **Contact:** Sparks Oil 336-349-8261

Hours: Thurs, 1:00 – 4:00 pm,

Fri/Sat 7:00 am - 4:00 pm, Sun 7:00 am - 1:00 pm

No fuel cans are allowed to remain on track property, teams

failing to comply will be subject to a fine



Tech Location: Garage by tower

Competitors will not pass technical inspection if they

do not have a working MyLaps compatible

transponder, and radio. The transponder used to pass technical

inspection must be the transponder used throughout the weekend. Failing to notify MotoAmerica staff of a transponder change may result in loss of lap times while using the unapproved transponder.



Garages: \$300 for the event, subject to approval, many teams will be required to set up awnings.

Hot Pit Assignments: Released at entrant meeting Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all open delivery hours before 8:00 am and after 6:00 pm.

RV Parking: Contact rstem@motoamerica.com

All teams must supply water barrels or concrete to tie down awnings and structures, no stakes may be used to tie down structures. Teams will be liable to damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately.



Disposal and Recycling: Safety Kleen near fuel island *Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised of all spills. All fuel containers, and tires must be removed from the facility. Teams found not complying with this policy may be fined*



Golf Carts Contact: Virginia Golf Carts 888-853-7746 **Circuit Rules:** Operators must be over 18. Speed limit is 10mph.

Pit support vehicles must be parked within the teams paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2017 MotoAmerica Pit Vehicle Pass.



Timing and Scoring Screens:

Network Name: MotoAmerica Hot Pits

Password: VIRMotoAmerica

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Beginning Wed, May 10 @ 12:00 pm Enter main gate and turn down north paddock road. **Move-in:** Thursday, May 11 @ 10:00 am. Tune to the

team channel during move-in **Move-out:** Sun, May 14 @ 8:00 pm

Truck Wash: Racing for Hero's (Non-profit) 910-916-2115



Track Familiarization: 5:30pm-7:00pm, May 11 *NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic*





